Bedrijfsgeschiedenis

De geschiedenis begint in 1919. In de eerste instantie in Leiden, maar al snel verhuist het bedrijf naar Hazerswoude waar men start met de ontwikkeling en productie van bouwmachines, voornamelijk betoncentrales, truck- en turbinemixers en rol- en kipmolens. Ook toen al produceerde De Jong’s Liften lieren, liften en kranen. Het assortiment wordt verder uitgebreid met stalen rijnkruisers en aanhangwagens voor onder andere het vervoer van paarden. In 1956 opent het bedrijf een tweede vestiging in Vianen en gaat zich steeds meer richten op de ontwikkeling en productie van bouwliften. Naast liften vindt, in met name de jaren ‘70, er ook een grootschalige productie van betonmolens plaats.

Specialist in liften
Eind vorige eeuw wordt besloten zich volledig te richten op de productie van liften. De Jong’s Liften verhuist in 2000 naar een compleet nieuwe locatie in Leerdam waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. In 2008 is er behoefte aan nog meer ruimte om te assembleren en nieuwe machines te testen. De montagehal en de cursusfaciliteit worden verder uitgebreid.
Er vinden veel ontwikkelingen plaats. De focus van De Jong’s Liften ligt niet meer alleen op bouwliften maar verlegt zich ook naar magazijnliften en industriële liften. Het dealernetwerk wordt nationaal en internationaal steeds groter.

In 2017 wordt De Jong’s Liften een erkende opleidingslocatie van de VSB voor de cursus (hulp-) monteur goederenbouwliften. In 2018 bouwt De Jong’s liften een compleet nieuwe verkoop- en productiefaciliteit in Tsjechië. Hier worden onderdelen voor de diverse liften en magazijn- en industriële liften voor de lokale markt geproduceerd.
De Jong’s Liften heeft de afgelopen 100 jaar dus zeker niet stilgezeten.