Nieuwe Radartoren voor de Maasvlakte 2

Op de zeewering van de Maasvlakte 2 komt een nieuwe radartoren; deze volledig recycleerbare toren heeft een hoogte van 70 meter. De nieuwe radartoren vervangt de oude vuurtoren uit 1974 die aan het einde van zijn bouwkundige levensduur is.

Het ontwerp van architect Syb van Breda is een volledige verbinding tussen architectuur, duurzaamheid, techniek en economie. Een stevige voet voor stabiliteit en minimale impact op het dijklichaam, een stevige kop voor de installaties en radar. En een slanke taille dat het minimale gebruik van duurzame materialen onderstreept.

In de schacht van de toren wordt een onderhoudsvrije SL500P van De Jong’s Liften geplaatst voor het vervoeren van materialen en personen. De SL500P voldoet aan alle eisen van de klant zoals een levensduur van 30 jaar.

De lift met frequentieregelaar, heeft een hefcapaciteit van 400 kg en is geschikt voor maximaal 4 personen. De cabine-afmetingen zijn 1100 x 1500 x 2300 mm (bxdxh) en is voorzien van een afscherming van geperforeerde aluminium beplating.
Er zijn 2 stopplaatsen op 5,5 meter en 61,8 meter hoogte.

Tijdens de bouw wordt de lift door het personeel gebruikt voor het inrichten van de technische ruimte en in de toekomst voor alle onderhoudswerkzaamheden.

De SL500P wordt geleverd met materiaalcertificaten zoals vereist door de opdrachtgever in het Inspectie- en testplan.

Op alle foto’s van de radartoren die in deze nieuwsbrief staan, rust het copyright van Syb van Breda & Co Architects. Wij willen hen hartelijk danken dat wij deze foto’s mogen gebruiken.