Etageschuifhekken

Specificaties

Volgens de geldende regelgeving moeten alle liften in de bouw, zowel de goederen- als ook de personen-/goederenliften voorzien zijn van een volwaardige etageschuifhek met schoprand, knie- en buikregel op iedere stopplaats.
Bij goederen- en personen-/goederenliften met een bouwjaar vanaf 2010 mag het etageschuifhek pas geopend worden als de uitvalklep van de lift volledig is geopend. Daarnaast moet bij een personen-/goederenlift, het etageschuifhek eerst volledig gesloten zijn, voordat de uitvalklep gesloten mag worden. Op een renovatieproject in een openbare benutting zoals een galerijflat, moeten de etageschuifhekken tevens voorzien zijn plaatwerk en een speciaal slot.
Om aan de regeling te voldoen heeft De Jong’s Liften een standaard etageschuifhek met diverse opties in het assortiment. Door deze flexibele oplossing van De Jong’s Liften voldoen onze goederen- en personen- /goederenliften in alle situaties aan de huidige gestelde eisen. Alle opties zijn als los onderdeel te bestellen en verschillende combinaties hierin zijn mogelijk.

LS-4: Standaard etageschuifhek met schoprand, knie- en buikregel. Door het lage gewicht van het etageschuifhek is het een prettige manier van werken (voldoet aan de ARBO tilnorm van 23 kg)
LDR4A: Deze nieuwe slotvergrendeling is toepasbaar op het standaard etageschuifhek LS-4. Veilig en gebruiksvriendelijk in alle voorkomende situaties op nieuwbouw- en renovatieprojecten. Geschikt voor goederenliften en personen- /goederenliften. De slotvergrendeling heeft twee functies:
– Het etageschuifhek kan pas geopend worden als de sleutel omgedraaid in het slot zit;
– De sleutel kan pas teruggedraaid en verwijderd worden als het etageschuifhek compleet gesloten is.
De slotvergrendeling en de sleutel (inclusief houder) zijn als los onderdeel te bestellen
LS-L: Vergrendeling (L). Het standaard etageschuifhek (LS-4) kan pas openen als de uitvalklep geopend is. De vergrendeling is als een los onderdeel te bestellen
LS-B: Blokkeringsklep (B). De uitvalklep kan pas dicht als het standaardetageschuifhek (LS-4) gesloten is. De blokkering is als een los onderdeel te bestellen en kan in combinatie met de vergrendeling (L) ingezet worden
LS-F: Plaatwerk voor basis etageschuifhek inclusief bewonersslot voor openbare benutting. Dit kan in combinatie met de vergrendeling (L) en de blokkering (B) worden ingezet.

Alle bovengenoemde onderdelen zijn apart gekeurd en toepasbaar op goederen- en personen- /goederenliften van verschillende fabrikanten

Wilt u meer informatie over onze liften?